Alkuvuoden 2019 kuulumisia OOR-palveluista

« Back

12.1.2019Alkuvuoden 2019 kuulumisia OOR-palveluista

Hyvää alkanutta vuotta Opekan, Ropekan ja Oppikan ystäville!

Loppuvuosi 2018 on kulunut tiiviisti  Digiajan peruskoulu -hankkeen loppuraportin parissa, ja pian pääsemme julkaisemaan uusia tuloksia koulujen digitalisaation ja opettajien sekä oppilaiden digiosaamisen valtakunnallisesta tilanteesta.

Tuoreita tuloksia hankkeesta esitellään myös ITK-konferenssissa Hämeenlinnassa maaliskuussa 2019


ITK-konferenssi 2019

Vuoden 2019 aineistonkeruukin on alkamaisillaan. Olkaa siis kuulolla ja myötämielisiä, kun taas lähestyttyämme kuntien opetutuksenjärjestäjiä teitä patistellaan vastaamaan kyselyihin.

Opeka (opettajille), Ropeka (rehtoreille ja koulujen johtajille) sekä Oppika (oppilaille) ovat kuitenkin itsearviointikyselyitä erityisesti vastaajien oman osaamisen ja digikäytäntöjen arvioimiseksi.  Kyselyt ovat koko ajan vastattavissa ja kaikista niistä saa vastaamisen jälkeen itselleen tulosraportin, jonka voi myös ladata pdf-tiedostona talteen.

opeka.fi
oppika.fi
ropeka.fi

Opekan ja Ropekan raporteissa näkyvät vertailut aikaisempiin vastauskertoihin ja myös valtakunnallisiin sekä kunnan tuloksiin. Oppikassa eri lukuvuosien tuloksia ei vielä näe, mutta tulokset ovat lukuvuosittain tallessa. Tämä toiminta on tarkoitus saattaa valmiiksi tämän alkuvuoden aikana. Oppikan eri vuosien teemoittaiset tuloskoosteet saa kuitenkin jo nyt OOR-palvelusta.

Joten muistattehan  oor.fi -osoitteen, josta rehtorit ja opetuksenjärjestäjän edustajat sähköpostiosoitteellaan ja Oppika-kyselyn salasanalla kirjautumalla saavat  koosteen koulunsa tai kuntansa Opeka-, Ropeka- ja Oppika-tuloksista.

oor.fi

Tammikuun alussa Tampereen yliopistossa alkoi uusi aikakausi Tampereen yliopiston, Tampereen teknillisen yliopiston ja Tampereen ammattikorkeakoulun muodostamana korkeakouluyhteisönä. Tämän vuoksi myös sähköpostiosoitteemme muuttuivat. Uudet osoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi@tuni.fi Toki vanhat osoitteetkin vielä toistaiseksi toimivat, ja OOR-palveluiden osoitteet pysyvät ennallaan.

Mukavaa tammikuuta ja hyviä hiihtokelejä!
- Erika Tanhua-Piiroinen