Opekan ja Ropekan alkuvuosi

« Back

3.3.2020Opekan ja Ropekan alkuvuosi

Opeka ja Ropeka ovat olleet ahkerassa käytössä heti vuoden alusta lähtien. Viime viikon lopulla Opekan ja Ropekan verkkopalvelimella tosin oli häiriö, ja ongelmia esiintyi pariin otteeseen vielä eilen. Pahoittelemme mahdollisia katkoksia kyselyihin pääsemisessä!

Tänään ovat kyselyt taas olleet kunnossa, ja heti ahkerassa käytössä. Yhteensä vuoden 2020 kahtena ensimmäisenä kuukautena on Opekaan vastannut jo yli 1500 opettajaa, eli lähes viidennes koko viime vuoden vastaajamäärästä. Ropekassa on nyt 42 vastausta rehtoreilta ja koulujen johtajilta, kun viime vuonna vastaajia oli yhteensä 425. Hyvässä vauhdissa ollaan siis kouluilla oman ammatillisen tieto- ja viestintäteknologian käytön, digitaalisen osaamisen ja koulun toimintakulttuurin arvioinnissa. Mitä enemmän saamme vastaajia, sitä tarkemmin tulokset tietysti kuvaavat valtakunnallisestikin koulujen digimaailmaa.

Myös Tampereen ja Turun yliopistoilla on ahkeroitu viime kuukaudet Digiajan peruskoulu II -hankkeen loppuraportin parissa. Opekan, Ropekan ja Oppikan sekä Turun yliopiston ICT-taitotestin vastausten lisäksi keräsimme aineistoa tällä kertaa myös haastattelemalla opettajia, oppilaita ja rehtoreita eri puolilta Suomea. Viimeisiä viilauksia raporttiin tehdään maaliskuun aikana ja se julkistetaan ITK-konferenssin yhteydessä, Hämeenlinnan Aulangolla 2.4.2020.

Pysykää siis kuulolla, ja ilmoittautukaa myös ITK-konferenssiin: https://itk-konferenssi.fi/fi/ilmoittautuminen  Edullisemmat hinnat ovat voimassa aina 18.3. 2020 asti!


- Erika Tanhua-Piiroinen