Opekassa ennätysvuosi!

« Tillbaka

10.1.2018Opekassa ennätysvuosi!

Oikein hyvää alkanutta vuotta Opekan, Ropekan ja Oppikan käyttäjille!


Viime vuonna Opekan vastaajamäärä kipusi lähes 12 000:een, mikä on kaksinkertainen määrä aikaisempiin vuosiin verrattuna.

  2017: vastaajia yhteensä 11 952 kpl ☆☆☆
  2016: vastaajia yhteensä 6119 kpl
  2015: vastaajia yhteensä 4946 kpl
  2014: vastaajia yhteensä 5339 kpl

Kiitos kaikille vastaajille aktiivisuudestanne!Entä kuinka paljon Opekaa käytetään osana opettajien ammatillista kehittymistä ja toisaalta osana koulujen kehittämistä digitalisoituvassa maailmassa?

 • Opeka ja Ropeka on suunniteltu erityisesti kouluyhteisöille  itselleen oman toimintansa kehittämisen tueksi. Vastaamalla kyselyihin toistuvasti on mahdollista vertailla omia tuloksia aikaisempiin, mutta jo yhdellä vastauskerralla näkee raportissaan vertailutietoa muihin kouluihin ja opettajiin nähden.
 • Opekan kehittäjinä meillä ei kuitenkaan ole tietoa siitä, kuinka paljon ja millä tavoin Opeka on otettu käyttöön opettajien ammatillisen kehittymisen ja kouluyhteisön yhteisen kehittämisen työkaluna. 

Niinpä päätimme kysyä sitä teiltä, ja lisäsimme yhden uuden vaihtoehtokysymyksen sekä Opekaan että rehtoreiden kyselyyn Ropekaan.
 • Opekassa kysymys on sijoitettu Toimintakulttuuri-kyselyn toiselle sivulle Ammatillinen kehittyminen -alaotsikon alle.
 • Ropekassa kysymys löytyy Sitoutuneisuus muutokseen -kyselyn lopusta. 
 • Kysymyksen jälkeen on mahdollisuus kertoa tarkemmin, miten Opekaa on käytetty tai miksi sitä ei vielä ole käytetty. Näistä vastauksista kokoamme myöhemmin yhteenvedon vinkiksi  kyselyihin vastanneille.
Käykäähän siis taas alkaneena vuonna vastaamassa Opekaan ja Ropekaan, ja muistakaa myös oppilaiden osaamista ja toimintatapoja digiajan koulussa kartoittava Oppika-kysely osoitteessa oppika.fi.

opeka.fi   oppika.fi   ropeka.fi
- Erika Tanhua-Piiroinen